понеділок, 12 березня 2018 р.

Сьогодні - День свободи слова в Інтернеті

У світі сьогодні, 12 березня, відзначається День свободи слова в Інтернеті (Online Free Expression Day).
Як повідомляє УНІАН із посиланням на РІА «Новости», вперше цей день було проведено 2008 року міжнародною організацією «Репортери без кордонів», яка діє під патронатом ЮНЕСКО, щоб привернути увагу громадськості до проблеми вільного доступу до мережі в усьому світу.

понеділок, 3 квітня 2017 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ІНТЕРНЕТУ


Так стрімко, наче птаха злет,
В життя ввірвався інтернет
І за одну миттєвість в світі
Всю землю можна облетіти.

Відносно нове свято, Міжнародний день Інтернету, вже стало частиною життя українських громадян. Щорічно 4 квітня всі працівники, пов`язані з всесвітньою мережею, а також прості користувачі з радістю відзначають цей день.
Цікаво знати, що православне товариство, хоч і неофіційно, але обрало покровителів Інтернету. Це Віра, Надія, Любов і Софія, їх мати.
Католицька церква також, шляхом багаторічних суперечок все-таки прийшла до згоди і затвердила покровителем Інтернету - святого Ісидора Севільського, який і помер 4 квітня.
У 1998 році Папа Римський Іоанн Павло II визнав всесвітню мережу енциклопедією людського знання. Тому її покровителем і обрали Ісидора Севільського, якого вважають першим енциклопедистом.
Саме Папа Іоанн Павло II започаткував День Інтернету, який за 15 років став популярним святом серед користувачів всесвітньої мережі.
Дата 4 квітня – 4.04 – також нагадує поширену помилку 404 (“Сторінку не знайдено”).


вівторок, 14 лютого 2017 р.

14 лютого- всесвітній день комп'ютерника


14 лютого - День Закоханих просто і закоханих в комп'ютерну техніку, робототехніку теж, адже в цей день відзначається неофіційний, але відомий в професійному світі День комп'ютерника.


понеділок, 13 лютого 2017 р.

Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Воно відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого.
Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.
У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаної мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.
Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращого і більш безпечної онлайн-спільноти. Воно служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.
В 2017 році День безпеки в Інтернеті припадає на 7 лютого.